Äppelpaj

med smuldeg

6 portioner
30 minuter
På sensommaren och hösten har vi tillgång till de godaste äpplen man kan få! Passa på att laga en läcker äppelpaj med smuldeg, smaksätt med kanel och servera med fluffig Milda Vaniljvisp.

Ingredienser

100 g Milda margarin
1.5 dl vetemjöl
2.5 dl havregryn
100 g hackade mandlar
.5 dl strösocker

Ingredienser

5 st äpplen, tärnade
.5 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 msk Maizena majsstärkelse

Ingredienser

1 frp Milda Vaniljvisp, 12%

Tillagning

1
Värm ugnen till 180°. Smörj en pajform.
2
Smuldeg: Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, mandlar och socker och fördela snabbt med fingrarna till en grynig massa.
3
Lägg äppeltärningarna i en skål och blanda samman med socker, kanel och majsstärkelse. Fyll pajformen med blandningen. Toppa med pajdegen.
4
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajdegstäcket fått gyllene färg.
5
Servering: Vispa Milda Vaniljvisp fluffig och servera till pajen.