Cheesecake

med blåbär

12 bitar
60 minuter
Det här är en riktig amerikansk cheesecake med stora blåbär i fyllningen. Den ska bakas i ugn, men behöver stå till sig över natten och serveras kall.

Ingredienser

200 g digestivekex (ca 10 st)
75 g Milda margarin, eller ¾ dl Milda Culinesse

Ingredienser

1 citron, finrivet skal
2 msk pressad citronsaft
3 msk Maizena majsstärkelse
400 g Crème Bonjour naturell
2.5 dl strösocker (225g)
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Ingredienser

florsocker

Tillagning

1
Värm ugnen till 150°. Mixa kexen till smulor i en mixer. Klipp ut en remsa av bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd.
2
Smält margarinet och blanda samman med kexsmulorna. Tryck ut degen till en jämn tårtbotten i formen.
3
Fyllning: Lägg citronskalet i en bunke, tillsätt citronsaften och rör ner majsstärkelsen. Tillsätt Crème Bonjour, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt till en slät kräm.
4
Placera remsan av bakplåtspapper runt kanten inuti formen. Häll fyllningen över kexbottnen.
5
Ställ in kakan på näst nedersta falsen i ugnen och grädda ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
Har du inte tillgång till mixer kan du lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Testa också att byta ut Digestivekexen mot chocolate chip cookies!

Milda tipsar

Har du inte tillgång till mixer kan du lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Testa också att byta ut Digestivekexen mot chocolate chip cookies!