use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake med blåbär

  • 1 timme
  • Portioner12
recipe image Cheesecake med blåbär

Ingredienser

BOTTEN
  • 200 g digestivekex (ca 10st)
  • 75 g Milda margarin eller ¾ dl Milda Culinesse
TILL FYLLNING
  • 1 citron finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk Maizena majsstärkelse
  • 400 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 1/2 dl strösocker (225g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
ATT PUDRA MED
  • florsocker

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 150°. Mixa kexen till smulor i en mixer. Klipp ut en remsa av bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd.
      2. Smält margarinet och blanda samman med kexsmulorna. Tryck ut degen till en jämn tårtbotten i formen.
      3. Fyllning: Lägg citronskalet i en bunke, tillsätt citronsaften och rör ner majsstärkelsen. Tillsätt Crème Bonjour, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt till en slät kräm.
      4. Placera remsan av bakplåtspapper runt kanten inuti formen. Häll fyllningen över kexbottnen.
      5. Ställ in kakan på näst nedersta falsen i ugnen och grädda ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
      Har du inte tillgång till mixer kan du lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Testa också att byta ut Digestivekexen mot chocolate chip cookies!