Fladdermöss

av ischoklad

36 bitar
30 minuter
Här får du ett grundrecept på ischoklad, sedan kan du välja att lägga till Halloween-dekorationen om du vill. Vi älskar de här fladdermössen som egentligen är mer söta än läskiga, perfekta till Halloween.

Ingredienser

100 g kokosfett
200 g mörk choklad
36 st formar för ischoklad

Ingredienser

1 paket Oreokakor
0.5 dl vit choklad, smält
0.5 dl mörk choklad, smält

Tillagning

1
Placera ut formarna på en plåt.
2
Smält 100 g mörk choklad och kokosfettet på låg värme.
3
Fyll formarna och ställ in i kylen.
4
Skrapa bort fyllningen från Oreokakorna. Spara fyllningen.
5
Blanda fyllningen med den vita smälta chokladen till en smet.
6
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut ”ögonvitor” på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
7
Fyll en annan spritspåse med den mörka chokladen och spritsa små ”pupiller” på ögonvitorna.
8
Dela Oreokakorna på hälften och använd den smälta mörka chokladen som lim för att fästa kakhalvorna på ischokladen. Gör detsamma för ögonen.
Vill du inte spritsa ögon själv så finns det färdiga godisögon att köpa i välsorterade matbutiker eller i pysselbutiker.

Milda tipsar

Vill du inte spritsa ögon själv så finns det färdiga godisögon att köpa i välsorterade matbutiker eller i pysselbutiker.