use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hallongrottor småkakor

De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstårs med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.
  • 25 minuter
  • Portioner24
recipe image Hallongrottor småkakor

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 125 g Milda margarin, rumstempererat
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
FYLLNING
  • 1/2 dl fast hallonsylt
  • florsocker

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 200°. Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
      2. Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
      3. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt. Sikta då florsocker över.