Hallongrottor

småkakor

24 kakor
25 minuter
Anpassa recept
Standard
De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstårs med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.

Ingredienser

125 g Milda margarin, rumstempererat
.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
.5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Ingredienser

.5 dl fast hallonsylt
florsocker

Tillagning

1
Värm ugnen till 200°. Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
2
Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
3
Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt. Sikta då florsocker över.