Anpassa recept
Standard
De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstårs med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.
Ingredienser
125 g | Milda margarin, rumstempererat |
.75 dl | strösocker |
2 dl | vetemjöl |
.5 dl | potatismjöl |
2 tsk | vaniljsocker |
1 tsk | bakpulver |
Ingredienser
.5 dl | fast hallonsylt |
florsocker |
Tillagning
1
Värm ugnen till 200°. Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
2
Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
3
Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt. Sikta då florsocker över.
Småkakor som
håller formen

Kakdeg som innehåller bakpulver ska aldrig knådas. Knådning gör degen seg och det härligt frasiga resultatet uteblir.
Kyler du degen innan gräddning så slipper du dessutom problemet med kakor som rinner ut mer än önskat under gräddning.