Höstig äppelpaj

med pekannöt och lönnsirap

8 portioner
50 minuter
Det kommer garanterat inte att finnas några rester av denna underbart goda äppelpaj.

Ingredienser

125 g Milda Mat & Bak
125 g brunt socker, ex. farin eller muscovado
4 msk lönnsirap
2 st ägg, stora
2 dl vetemjöl
0,75 tsk kanel
150 g äpple, skalat, kärnat & tärnat
40 g pekannötter, hackade

Ingredienser

200 g florsocker
1 tsk vatten
2 msk lönnsirap
1 msk pekannötter, hackade

Tillagning

1
Vispa samman Milda mat och bak och sockret tills det är ljust och fluffigt.
2
Vispa i äggen ett och ett följt av sirapen.
3
Vänd i mjölet och mald kanel tills blandningen är jämn och fin.
4
Addera de tärnade äpplena och hackade nötterna och rör så att det blandas med smeten.
5
Häll i blandningen i en smörjd form (a 21 cm) och baka i ugnen på 175°C eller 160°C i varmluftsugn i 40 minuter tills den är gyllene och krispig på ytan.
6
Låt svalna. När kakan är sval, gör en glasyr av florsockret, några droppar lönnsirap och lite vatten. Sprinkla över kakan och toppa med de hackade pekannötterna.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.