Kakfingrar

av mördeg

24 fingrar
55 minuter
Dessa kakfingrar i mördeg är superenkla att göra och ser riktigt läskiga ut – perfekt till Halloween!

Ingredienser

125 g Milda margarin
1.5 dl strösocker
2 st äggulor
1 tsk fint rivet citronskal
4 dl vetemjöl
50 g skållade mandlar

Tillagning

1
Vispa Milda och strösocker poröst.
2
Tillsätt citronskalet och äggulorna en i taget under vispning.
3
Tillsätt vetemjölet och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Lägg ca 30 minuter i kylskåp.
4
Värm ugnen till 180°C, varmluft 160°C.
5
Forma degen till fingertjocka längder och skär av till lagom långa fingrar. Lägg på bakplåtspapper. Placera en mandel som nagel.
6
Använd en kniv och skär skåror så att det ser ut som knogar.
7
Baka i ugnen ca 15 minuter tills att de är gyllene.