Köttfärssås

Bolognese

4 portioner
00 minuter
Hemligheten bakom en mustig Bolognese-sås är en smakrik fond. Med Fond du Chefs koncentrerade buljong får du till den perfekta smaken. Smaka av noga innan du eventuellt tillsätter salt. Fond du Chef innehåller oftast allt det salt du behöver.

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, skalade
125 g bacon
2 tsk torkad oregano
2 msk Slotts tomatpuré
400 g krossade tomater
1 st Fond du Chef beef, 28 g

Ingredienser

4 portioner spaghetti
riven parmesan

Tillagning

1
Fräs köttfärsen i margarinet i en stekpanna och lägg sedan över den i en kastrull. Fräs löken och baconet i pannan och pressa ner vitlöken mot slutet. Lägg över i samma kastrull som köttfärsen.
2
Rör ner tomatpurén och hetta upp. Låt fräsa någon minut. Tillsätt de krossade tomaterna och oreganon. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud några minuter tills såsen börjar tjockna något. Rör då ner Fond du Chef, och smaka av.
3
Servera såsen med nykokt spaghetti och riven parmesan.