use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kycklingfiléer med klyftpotatis & BBQ-sås

En perfekt rätt för fredagsmyset. Baka potatisklyftorna i ugnen och låt den brynta kycklingen bli klar samtidigt. Gott till är den läckra krämiga såsen med smak av paprika och tomat.
  • 35 minuter
  • Portioner4
recipe image Kycklingfiléer med klyftpotatis & BBQ-sås

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 tsk Milda Culinesse
KRÄMIG BBQ-SÅS MED TOMAT
  • 2 tsk Milda Culinesse
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlök klyfta, finhackad
  • 1 litet äpple, skalat och rivet
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 200 g krossade burktomater
  • 2 dl Milda Mat, 15%
  • 1 flytande kycklingbuljong
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse + vatten vid behov
TILL SERVERING
  • 4 potatisar i klyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 175°. Krydda kycklingfiléerna med peppar. Bryn kycklingen i Milda Culinesse i en stekpanna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Klä en plåt med bakplåtspapper.
      2. Lägg potatisklyftorna på plåten och ställ in dem i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kycklingen steka klar i ugnen, ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 72°.
      3. Vänd runt potatisklyftorna efter halva tiden. De ska bli mjuka och gyllene. Ta ut plåten och krydda med salt och peppar.
      4. Krämig BBQ-sås med tomat: Hetta upp Milda Culinesse, tillsätt lök, vitlök och äpple. Låt fräsa på medelvärme tills löken fått gyllene färg. Tillsätt paprikapulvret och sänk värmen till medel. Låt paprikan fräsa med 1−2 minuter och tillsätt sedan krossade tomater och Milda Mat.
      5. Koka upp såsen, sänk värmen och låt såsen sjuda på medelvärme 5 minuter. Tillsätt Fond du Chef. Om du önskar en tjockare sås, rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen med blandningen.
      6. Servering: Häll såsen över kycklingen och servera rätten med potatisklyftorna.