Kycklingfiléer

med klyftpotatis & BBQ-sås

4 portioner
35 minuter
En perfekt rätt för fredagsmyset. Baka potatisklyftorna i ugnen och låt den brynta kycklingen bli klar samtidigt. Gott till är den läckra krämiga såsen med smak av paprika och tomat.

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 krm malen vitpeppar
2 tsk Milda Culinesse

Ingredienser

2 tsk Milda Culinesse
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 litet äpple, skalat och rivet
1.5 msk paprikapulver
200 g krossade tomater
2 dl Milda Mat, 15%
1 Fond du Chef kyckling
2 tsk Maizena majsstärkelse + vatten vid behov

Ingredienser

4 potatisar i klyftor
.5 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Tillagning

1
Värm ugnen till 175°. Krydda kycklingfiléerna med peppar. Bryn kycklingen i Milda Culinesse i en stekpanna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2
Lägg potatisklyftorna på plåten och ställ in dem i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kycklingen steka klar i ugnen, ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 72°.
3
Vänd runt potatisklyftorna efter halva tiden. De ska bli mjuka och gyllene. Ta ut plåten och krydda med salt och peppar.
4
Krämig BBQ-sås med tomat: Hetta upp Milda Culinesse, tillsätt lök, vitlök och äpple. Låt fräsa på medelvärme tills löken fått gyllene färg. Tillsätt paprikapulvret och sänk värmen till medel. Låt paprikan fräsa med 1−2 minuter och tillsätt sedan krossade tomater och Milda Mat.
5
Koka upp såsen, sänk värmen och låt såsen sjuda på medelvärme 5 minuter. Tillsätt Fond du Chef. Om du önskar en tjockare sås, rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen med blandningen.
6
Servering: Häll såsen över kycklingen och servera rätten med potatisklyftorna.