Kycklingsoppa

med citrongräs

4 portioner
20 minuter
Vi älskar kycklingsoppa när det är kyligt ute! Det är en rätt som går att variera mycket, men vi gör denna soppa med asiatiska smaker av curry, ingefära och citrongräs. Med äggnudlar blir den mer matig.

Ingredienser

4 st kycklingbröstfiléer
2 msk Milda Culinesse
1 msk gul curry
2 st Knorr kycklingbuljongtärningar
2.5 dl Milda Mat Extra 4% eller Milda Mat 15%
1.5 cm riven ingefära
2 cm tunnskivat citrongräs
4 st skivade vårlökar
100 g sockerärtor
1 st röd chili
200 g äggnudlar

Tillagning

1
Stek kycklingen gyllene tillsammans med den gula curryn i Milda Culinesse ca 5 minuter.
2
Koka upp en knapp liter vatten med buljongtärningarna, Milda Mat Extra 4% eller Milda Mat 15%, ingefära och citrongräs. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 5 minuter.
3
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela i 4 soppskålar och häll soppan över.
4
Toppa soppan med vårlök, sockerärtor och finhackad chili.
Äggnudlarna kan bytas till risnudlar om du tycker detta är godare, eller om du vill ha en glutenfri soppa.

Milda tipsar

Äggnudlarna kan bytas till risnudlar om du tycker detta är godare, eller om du vill ha en glutenfri soppa.