Lax i ugn

med citron & senapssås

4 portioner
35 minuter
En härligt krämig sås förgyller den här laxrätten, som du enkelt lagar i ugn. Lax i ugn passar lika bra till vardags som till lite festligare tillfällen. Välj dekorationer och tillbehör som passar tillfället.

Ingredienser

700 g färsk laxfilé i bit
salt och malen vitpeppar

Ingredienser

5 dl Milda Mat, 15%
2 msk dijonsenap
1 st citron, saft & rivet skal
1 st fiskbuljongtärning
2 st salladslök, skivade till dekoration

Ingredienser

potatis eller ris, sparris och andra grönsaker

Tillagning

1
Värm ugnen till 175°. Lägg laxen i en djup ugnssäker form och strö över salt och peppar.
2
Blanda samman Milda Mat, senap, citronsaft och citronskal i en bunke. Smula ner buljongtärningen och rör noga så att allt blandas.
3
Häll såsen runt fisken och ställ in formen i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska cara knappt 60°. När fisken är klar, ta ut formen och garnera med salladslöken. Servera gärna med kokt potatis eller ris samt sparris och andra grönsaker.