Morotssoppa

med ingefära

4 portioner
30 minuter
Morotssoppa kan verka tråkiga i första taget, men med ingefära som du ofta har hemma kan detta bli en riktig hit. Serveras med fördel med ett nybakat, färskt, bröd.

Ingredienser

1 tsk Milda culinesse flytande
1 st gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
3 tsk färsk ingefära, hackad
1 kg morötter, skalade och skurna i mindre bitar
1 l grönsaksbuljong
3 dl Milda mat 15%
1.5 tsk salt

Tillagning

1
Hetta upp Milda flytande i en stor panna.
Lägg i lök, vitlök, och ingefära. Fräs cirka 5 minuter.
2
Lägg i morötter och grönsaksbuljong, och låt koka. Reducera hettan och låt puttra tills morötterna är mjuka, cirka 25 minuter. Rör i Milda långsamt.
3
Med en blender eller mixerstav, mixa soppan till en mjuk och len konsistens. Addera lite salt och smaka av.
4
Servera med ett nybakat, färskt bröd och en klick Créme Bonjour till.
Vill du att soppan ska ha mer sting? Addera mer riven ingefära och chili tillsammans med löken.

Milda tipsar

Vill du att soppan ska ha mer sting? Addera mer riven ingefära och chili tillsammans med löken.