Nässelsoppa

med ramslök

4 portioner
30 minuter
Tillaga en härlig Nässelsoppan med ramslök för att få mera av det goda vi kan hitta i naturen. Nässelsoppa är en god och nyttig soppa som vi kan tillaga av ingredienser vi hittar utomhus, tillsammans med ramslök får denna soppa en underbar smak.

Ingredienser

1 msk Milda Kockens val
1 lök, finhackad
1 purjolök, finhackad
2 st bleka selleristjälkar, tunt skivade
1 liten potatis, skalad och tärnad
1 liter grönsaksbuljong
300 g blad av unga nässlor
200 g ramslök
2 dl Milda mat och visp

Tillagning

1
Värm Milda Kockens val i en stor kastrull. Tillsätt lök, purjolök, selleri, potatis och rör om tills allt är väl blandat. Täck över kastrullen och sautera försiktigt i 15-20 minuter, rör om ofta för att försäkra dig om att grönsakerna inte fastnar botten av kastrullen.
2
Häll i buljong och Milda Mat och sjud i 10 minuter. Tillsätt nässlorna i flera satser, rör om, lägg sedan till ramslöken och låt dem simma i 2 minuter.
3
Avlägsna kastrullen från värmen och häll ner soppan i en mixer eller använd en stavmixer. Smaka av soppan och tillsätt salt och peppar enligt smak. Servera från soppskålar och gärna tillsammans med mjukt bröd.