Pasta Carbonara

Spaghetti

1 portioner
25 minuter
Pasta Carbonara med spaghetti är en riktig pasta-klassiker. Underbart krämig pasta med knaprigt bacon.

Ingredienser

350 g spaghetti
3 ägg
2 msk Milda Mat, 15%
100 g riven parmesan
200 g rökt fläsk eller bacon
2 msk Milda Culinesse
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm grovmalen svartpeppar

Tillagning

1
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisning på förpackningen.
2
Vispa under tiden ägg och grädde skummigt. Rör ner hälften av den rivna osten i äggblandningen.
3
Strimla det rökta fläsket/baconet. Lägg margarinet i en kall stekpanna, hetta upp och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
4
När matfettet tystnat och blivit brynt, lägg ner fläskstrimlorna stek det knaprigt. Låt vitlöken fräsa med mot slutet. Ta upp fläsket ur stekpannan och håll det varmt.
5
Häll av vattnet från spaghettin genom ett durkslag och lägg över pastan i en uppvärmd serveringsskål. Häll över äggsmeten och vänd hastigt ner den i pastan så att äggen inte hinner stelna.
6
Blanda ner fläskstrimlorna och mal över rikligt med svartpeppar. Servera med resten av osten.