use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta Carbonara Spaghetti

Pasta Carbonara med spaghetti är en riktig pasta-klassiker. Underbart krämig pasta med knaprigt bacon.
  • 25 minuter
  • Portioner1
recipe image Pasta Carbonara Spaghetti

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 350 g spaghettini
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda Mat, 15%
  • 100 g riven parmesan
  • 200 g bacon eller rökt fläsk
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisning på förpackningen.
      2. Vispa under tiden ägg och grädde skummigt. Rör ner hälften av den rivna osten i äggblandningen.
      3. Strimla det rökta fläsket/baconet. Lägg margarinet i en kall stekpanna, hetta upp och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
      4. När matfettet tystnat och blivit brynt, lägg ner fläskstrimlorna stek det knaprigt. Låt vitlöken fräsa med mot slutet. Ta upp fläsket ur stekpannan och håll det varmt.
      5. Häll av vattnet från spaghettin genom ett durkslag och lägg över pastan i en uppvärmd serveringsskål. Häll över äggsmeten och vänd hastigt ner den i pastan så att äggen inte hinner stelna.
      6. Blanda ner fläskstrimlorna och mal över rikligt med svartpeppar. Servera med resten av osten.