use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Potatisgratäng favorittillbehöret

Potatisgratäng passar utmärkt till många varmrätter. Detta recept är ett grundrecept på en klassisk potatisgratäng.
  • 40 minuter
  • Portioner6
recipe image Potatisgratäng favorittillbehöret

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 5 dl Milda Mat 15%
  • 1 skivad gul lök
  • 1 pressad vitlök klyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 kg mjölig potatis

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Skala och skiva potatisen i ca 5 mm tjocka skivor.
      2. Värm ugnen till 200°C.
      3. Koka potatisen i en stor kastrull tillsammans med Milda Mat 15%, gul lök, vitlök och lite salt.
      4. Låt koka tills potatisen blivit mjuk.
      5. Häll över detta i en ugnsfast form.
      6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen fått en gyllene färg.
      Vill du ha en smalare gratäng kan du byta ut Milda Mat 15 % mot Milda Mat Extra 4 %.