Potatisgratäng

favorittillbehöret

6 portioner
40 minuter
Potatisgratäng passar utmärkt till många varmrätter. Detta recept är ett grundrecept på en klassisk potatisgratäng.

Ingredienser

5 dl Milda Mat 15%
1 st skivad gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 kg mjölig potatis

Tillagning

1
Skala och skiva potatisen i ca 5 mm tjocka skivor.
2
Värm ugnen till 200°C.
3
Koka potatisen i en stor kastrull tillsammans med Milda Mat 15%, gul lök, vitlök och lite salt.
4
Låt koka tills potatisen blivit mjuk.
5
Häll över detta i en ugnsfast form.
6
Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen fått en gyllene färg.
Vill du ha en smalare gratäng kan du byta ut Milda Mat 15 % mot Milda Mat Extra 4 %.

Milda tipsar

Vill du ha en smalare gratäng kan du byta ut Milda Mat 15 % mot Milda Mat Extra 4 %.