Rabarberpaj

med smuldeg

4 portioner
30 minuter
Rabarberpaj med smuldeg är en riktig dessertklassiker. Perfekt i början av primörsäsongen då rabarbern är som bäst. Serveras med Milda Vaniljvisp för garanterad succé!

Ingredienser

100 g Milda mat & bakmargarin
1.5 dl vetemjöl
2.5 dl havregryn
0.5 dl strösocker

Ingredienser

500 g rabarber, skivad
2 dl strösocker
2 msk Maizena
2 tsk vaniljsocker
1 frp Milda vaniljvisp

Tillagning

1
Sätt ugnen på 180 grader.
2
Tärna 100 g margarin och lägg det i en skål. Tillsätt 1.5 dl vetemjöl, 2.5 dl havregryn och 0.5 dl strösocker och blanda snabbt ihop till en smuldeg.
3
Blanda 500 g rabarber med 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk Maizena. Fördela sedan rabarbern i en smord pajform.
4
Strö över smuldegen och grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vispad Milda vaniljvisp.